Cosmox Boeken

maandag 14 november 2011

Tijdperk Willem Holleeder - John van den Heuvel en Bert Huisjes

Dit boek beschrijft voor het eerst het complete verhaal van een kwart eeuw georganiseerde misdaad in Nederland. Zijn politie en justitie er eindelijk in geslaagd Holleeder ten val te brengen, of is zijn tijdperk nog lang niet voorbij?

Hoewel Holleeder opgroeide in een normaal gezin belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. Samen met zijn maatjes Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Bollaard, maakt hij snel carrière in de onderwereld. Met grof geweld rooft de bende een vermogen bijeen. Wat deels word 'belegd' in het voorbereiden van een nieuw project. De Heineken ontvoering.

De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld die zijn weerga niet kent. Topcriminelen worden op straat geliquideerd, zonder schaamte en zichtbaar voor iedereen. De politie kijkt machteloos toe. Ze kunnen niet op tegen de bloedige tactieken van de hitmen. Tot in 2006 alles veranderd. Dankzij een nieuwe samenwerking boekt de politie voor het eerst successen. Er worden liquidaties opgelost en meedere hitmen worden opgesloten. En hoort Willem Holleeder een negen jaar gevangenisstraf tegen zich uitspreken.

Het boek is te koop voor €9,95
http://www.cosmox.nl/boeken/tijdperk-willem-holleeder-john-van-den-heuvel-bert-huisjes-9789085107972

ISBN
9789085107972
Taal
Nederlands
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
237
Uitgeverij
Verschijningsdatum
01-03-2010
Afmetingen
200 x 159 x 14 mm.
Gewicht
413 gr.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten